Jurgen Van den Broeck en Frederik Willems hebben woensdagavond in het AZ Sint-Elisabeth in Herentals een druk bijgewoonde persconferentie gegeven. Het gaat goed met Jurgen Van den Broeck. Hij moet nu een week volledige rust nemen.

Het AZ Sint-Elisabeth werd overrompeld door heel wat camerajongens van TV en kranten.  

Jurgen Van den Broeck kon de aanwezige persmeute gerust stellen. Het gaat zelfs vrij goed met hem. Twee ribben zijn gebroken maar de long werd niet geraakt. Het was goed dat hij direct na zijn val afstapte en niet verder reed. Binnen een week wordt er gekeken of alles opnieuw in orde is.

Van den Broeck zat woensdag al een half uurtje op de home-trainer. Kwestie van zijn spieren soepel te houden. Mogelijk start hij in de Vuelta om opnieuw de basis te leggen voor de conditie voor volgend jaar.

Van den Broeck klonk bovendien strijdvaardig. Van den Broeck: "Vlak voor de val had ik nog aan mijn trainer gestuurd: podium! Ik zag de anderen bezig op de kleinere hellingen en dan weet je al veel."

Van den Broeck komt volgend seizoen nog sterker en met meer ambitie terug.

De andere geblesseerde Frederik Willems, was kamergenoot van Jurgen Van den Broeck. Hij brak bij een val zijn sleutelbeenbreuk. Ook hij was ervan overtuigd dat Jurgen Van den Broeck een uitstekend resultaat ging behalen.

Ludo Coenen / foto's Guy Verellen / Nnieuws